Bankietowe paszteciki
SKŁADNIKI:
30 dkg ciasta francuskiego 4 kabanosy SOS: 1 łyżka soku lub przecieru pomidorowego 3 łyżki ketchupu pieprz, sól, bazylia, oregano DODATKOWO: 1 żółtko mak sezam
WYKONANIE:
Ciasto francuskie (jeśli tego wymaga) rozwałkowac, pokroic na kwadraty o boku ok. 8- 10 cm. Kabanosy pokroic na mniejsze paluszki. Każdy kwadrat ciasta smarowac 1 łyżeczką sosu- w celu jego otrzymania wymieszac ze sobą wszystkie składniki. Na ciasto posmarowane sosem kłaśc po jednym paluszku z kabanosa i mocno zlepiac ze sobą przeciwne rogi kwadratu. Paszteciki smarowac żółtkiem, częśc posypac sezamem, a częśc makiem. Piec na złoto ok. 10- 15 min. w temp. 200- 220° C.


  PRZEJDŹ NA FORUM