Chrupiące paluszki z drobiu
Czas przygotowania: 35 min
Porcja: 390 kcal

Na 4 porcje

* 4 pojedyncze piersi kurczaka
* jajko
* 2 łyżki mąki
* szklanka płatków Gold flakes (z orzeszkami i miodem)
* 1/2 szklanki tartej bułki
* olej
* po łyżeczce papryki w proszku, przyprawy do kurczaka i przyprawy do grilla

Piersi kurczaka, umyj, osusz, pokrój na paski, oprósz mąką. Płatki, tartą bułkę, łyżkę oleju i przyprawy utrzyj. Paluszki drobiowe obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce. Smaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Osącz z tłuszczu, podawaj na zimno lub gorąco - na liściach sałaty, z cząstkami cytryny i pomidorów.


  PRZEJDŹ NA FORUM