Sałatka ziemniaczana na grillowe biesiadowanie |
Składniki: 1 ½ kg ziemniaków pęczek świeżej młodej cebulki ze szczypiorkiem Sos: 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki kefiru 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1-2 łyżeczki przyprawy curry sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem drobno pokroić. Śmietanę połączyć z kefirem, majonezem i musztardą. Dodać curry, sól, pieprz i cukier do smaku. Wymieszać. Do miski przełożyć ziemniaki i cebulę. Dodać do tego sos i razem wymieszać. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce. Składniki wystarczą na około 7 porcji. Smacznego. |