Wielkanocne przysmaki
Pascha



Składniki

• 2 l mleka

• 1/4 l kwaśnej gęstej śmietany

• 25 dag masła

• 6 żółtek

• szklanka cukru pudru

• 3 cukry waniliowe

• olejek waniliowy

• bakalie

• kakao

• biszkopty


Etapy przygotowania

1. Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami oraz cukrem waniliowym, po czym zagotować. Powstały twarożek odcedzić, ostudzić.

2. Utrzeć masło z cukrem pudrem i twarożkiem, dodając bakalie oraz olejek waniliowy.

3. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wyłożyć na biszkopty wcześniej ułożone na dnie tortownicy.

4. Na ciemną masę wyłożyć masę jasną. Paschę dobrze schłodzić, a po wyjęciu z tortownicy całą oblać kakaową polewą.


  PRZEJDŹ NA FORUM