Kolorowe kapelusiki

To urocza i smaczna przekąska.

Wybieramy pieczarki średniej wielkości,
odcinamy nóżki, wydrążamy środki
i pieczemy w piekarniku kilkanaście minut,
a po ostudzeniu wypełniamy pastą.

Proponuję na bazie sera twarogowego
zrobić pasty w różnych kolorach,
wtedy efekt wizualny będzie wspaniały.

A więc do sera, który łączymy ze śmietaną
lub oliwką dodajemy posiekaną cebulkę,
pieprz i sól – to będzie pasta biała.

Gdy dodamy do twarogu koncentrat pomidorowy –
otrzymamy pastę czerwoną.

Zielony kolor pasty uzyskamy,
mieszając twaróg ze zmiażdżonym avocado.

A piękny złoty kolor pasty otrzymamy,
gdy do twarogu dosypiemy kurkumy.

Można te maleńkie miseczki z pieczarek,
wypełnione różnokolorowymi pastami
przybrać jeszcze paseczkami zielonej,
czerwonej i żółtej papryki oraz oliwkami.

To będzie dzieło nie tylko kulinarne,
ale i plastyczne!


  PRZEJDŹ NA FORUM