PASZTECIKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Przygotowanie: 30 - 50 min.

Pieczenie: 20-25 min.

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje

• •opakowanie gotowego ciasta francuskiego

• •ok. 0,5 kg gotowanego mięsa

• •gotowane warzywa: 4 marchewki, pietruszka, seler, por

• •sól, pieprz do smaku

• •czubata łyżka majeranku




Etapy przygotowania

1. Warzywa i mięso zmielić w maszynce dwa razy, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranku, Ciasto francuskie podzielić na dwie porcje (przekroić wzdłuż). Obydwa paski posmarować farszem i zrolowć. Następnie pokroić na kawałki o szerokości ok. 2,5 cm i obok siebie na blaszce.

2. Pieczenie pasztecików powinno trwać do momentu wyrośnięcia ciasta i zarumienienia się, w temp nie wyższej niż 180 st., najlepiej z termoobiegiem. Podawać na ciepło z gorącym berszczem.



  PRZEJDŹ NA FORUM