PASZTECIKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM |
Przygotowanie: 30 - 50 min. Pieczenie: 20-25 min. Trudność: łatwe Składniki na 4 porcje • •opakowanie gotowego ciasta francuskiego • •ok. 0,5 kg gotowanego mięsa • •gotowane warzywa: 4 marchewki, pietruszka, seler, por • •sól, pieprz do smaku • •czubata łyżka majeranku Etapy przygotowania 1. Warzywa i mięso zmielić w maszynce dwa razy, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranku, Ciasto francuskie podzielić na dwie porcje (przekroić wzdłuż). Obydwa paski posmarować farszem i zrolowć. Następnie pokroić na kawałki o szerokości ok. 2,5 cm i obok siebie na blaszce. 2. Pieczenie pasztecików powinno trwać do momentu wyrośnięcia ciasta i zarumienienia się, w temp nie wyższej niż 180 st., najlepiej z termoobiegiem. Podawać na ciepło z gorącym berszczem. |