Kurze piersi z piekarnika
Pieczenie: 20 minut

Trudność: Łatwe


Składniki

•1 podwójna pierś z kurczaka

•5-6 pieczarek

•1 cebulka

•majonez

•15-20 dag sera żółtego

•sól, pieprz


Etapy przygotowania

1.Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!).

2.Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety.

3.Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.


  PRZEJDŹ NA FORUM