Jarzynowe Chilli |
Nazwa sosu skłania do działań związanych z mięsami, ale dzisiaj proponujemy inny pomysł zastosowania sosu Uncle Ben’s® Mexican chilli con carne. To wersja dla wegetarian, (których jak się wydaje przybywa wśród łakomczuchów). Jarzyny w rozgrzewającym i wyrazistym sosie. Składniki: 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 150 g świeżej fasolki szparagowej 1 puszka fasoli czerwonej 400 g sosu Uncle Ben’s® Mexican chilli con carne kilka łyżek śmietany 22% (opcjonalnie) oliwa z oliwek sól bułki na grzanki Jak przyrządzić? 1) Umyte i osuszone pieczarki pokrój na 6 – 8 części każdą. Fasolkę szparagową po przepłukaniu podziel na pół w poprzek strączka. Czerwoną fasolę osącz na sicie. 2) Na gorącą patelnię z oliwą wrzuć pieczarki i podsmaż przez 3 min. Dołóż fasolkę szparagową i podsmażaj razem. Dodaj pocięty drobno czosnek i smaż mieszając jeszcze kilka minut. Następnie dołóż czerwoną fasolę i sos Uncle Ben’s® Mexican chilli con carne. 3) Duś całość ok. 10 min., doprawiając do smaku solą. Przygotuj grzanki. Jak podawać? W niewielkich miseczkach z kleksem dobrej śmietany na wierzchu i ciepłymi grzankami. |