Grupa: Administrator
Posty: 2935 #77268 Od: 2008-2-14
| Ulubione potrawy zdradzają charakter człowieka, tak twierdzą niektórzy specjaliści od spraw żywienia.
Kwaśne potrawy lubią osoby pewne siebie lub wręcz zarozumiałe, szybko zawierające przyjaźnie; ponadto rozrzutne, bardzo eleganckie, przedkładające pracę umysłową nad fizyczną, kochliwe, lecz odpowiedzialne.
Słodkie potrawy lubią osoby marzycielskie, skłonne do romantycznych uniesień, myślą przede wszystkim o innych; powinni wybierać partnera starszego od siebie, który stanowiłby ich podporę w życiu.
Słone potrawy lubią osoby chciwe, które więcej biorą, niż dają, ale za to pracowite i niezależne.
Ostre przyprawy i pikantne sosy lubią ludzie, którzy są lepszymi słuchaczami niż mówcami, czują się dobrze w roli naiwnych i poszkodowanych; są skryci i najczęściej kochają się raz w życiu.
Potrawy uważane za niezbyt smaczne lubią osoby cierpliwe i uległe, chociaż świetnie wykonują swoją pracę, z braku ambicji nigdy nie będą awansować; jako partnerzy uczuciowi mogą być dokuczliwi; natomiast ci, którzy mają szczególne upodobania, są indywidualistami.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |