

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #91558 Od: 2008-2-14
| Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 10 minut
Trudność: bardzo łatwe
Składniki
•2 średnie zielone ogórki sałatkowe •1 serek topiony śmietankowy •1 l. bulionu z kostki •śmietana
Etapy przygotowania
1.Ogórki zetrzyj na grubej tarce, posól i odstaw na 5 minut. 2.Do wrzącej wody wrzuć kostkę rosołową, zagotuj, dodaj odcedzone ogórki i gotuj przez 5 minut. 3.Następnie zmiksuj i dodaj serek topiony. Mieszaj, żeby się dobrze połączyły składniki. Zdejmij z ognia. 4.Dodaj wedle uznania gęstej śmietany tak, żeby zupa miała konsystencję kremu. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub pokrojonymi na paseczki naleśnikami. Smacznego! _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |