

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #93502 Od: 2008-2-14
| Składniki: 40 dag mrożonych krewetek królewskich, 20 liści kapusty pekińskiej, 6 dag świeżego imbiru, 20 dag marchwi, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki wina ryżowego, pęczek szczypiorku, pieprz
Jak przyrządzić? Blanszujemy liście kapusty pekińskiej. Krewetki rozmrażamy i kroimy. Obrany imbir ścieramy na drobnej tarce, a marchewkę na grubej. Wyrabiamy razem marchew, imbir, krewetki, sos sojowy, wino ryżowe i pieprz. Powstałe nadzienie nakładamy na liście, z których następnie formujemy sakiewki, wiążąc je od góry szczypiorkiem. Sakiewki gotujemy na parze około 10 minut.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |