

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #75328 Od: 2008-2-14
| Jeden z przepisów na salatkę grecką (podaję akurat ten, bo najbardziej lubię tę wersję)
średniej wielkości główka kapusty pekińskiej czerwona papryka 1p. kukurydzy konserwowej 1. czerwonej fasoli ser feta (nie wiem jak wegetarianie bo on z podpuszczka jest) sól biały pieprz
kapustę kroimy najpierw wzdłuż a następnie szatkujemy; paprykę po umyciu i wycieciu gniazda nasiennego kroimy w kostkę i dodajemy do poszatkowanej kapusty; mieszamy razem z kukurydzą i czerwona fasolą lekko soląc i pieprząc; Uwaga: z iloscią soli nie przesadzić, bo ser jest słony.
Po wymieszaniu skladników, kroimy w kostkę ser feta i dorzucamy do salatki. Tym razem mieszamy delikatnie, zeby nie uszkodzić kawałeczków sera.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |