Grupa: Administrator
Posty: 2935 #82927 Od: 2008-2-14
| Składniki: schab bez kości śliwki suszone morele suszone 1 jabłko sól, pieprz,papryka słodka i pikantna olej do smażenia sos Uncle Ben's Pikantna Śliwka z Bordeaux
Jak przyrządzić? Suszone śliwki, morele i jabłko pokroić w kostkę. Schab naciąć w kieszeń. Włożyć w kieszeń pokrojone owoce. Mięso natrzeć solą, pieprzem i papryką. Opiec mięso na oleju na złoty kolor.Następnie dodać trochę wody i piec do miękkości ok godziny. Gdy mięso będzie miękkie pokroić na plastry. Przygotować sos Uncle Ben's i zmieszać z sosem z pieczenia mięsa.
Jak podawać? Podawać z ryżem udekorowane kawałkami owoców.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |