

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #102751 Od: 2008-2-14
| SKŁADNIKI: • cebula około 2 kg • po jednej papryce zielonej czerwonej i zółtej • resztki wędliny • papryka do smaku • koncentrat pomidorowy • oliwa lub smalec
WYKONANIE: 1. Obraną cebule pokroić w pól plasterki i wrzucić do głębokiego rondla w którym wcześniej rogrzaliśmy tłuszcz smazyć przez chwile często mieszając do momentu gdy cebula sie zeszkli. 2. Teraz podlać cebule wodą i dodać pokrojone w paski papryki oraz doprawić do smaku kucharkiem i dusić pod przykryciem do miękkości. 3. Wędline pokroić w kostke i gdy cebula będzie miekka dodać do rondla i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 10 minut. 4. Gdy wszystko bedzie miekkie doprawiamy koncentratem pomidorowym oraz sproszkowaną papryką.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |