

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #102757 Od: 2008-2-14
| Składniki:
150 g mrozonego zielonego groszku
1 duży sloik grubych szparagow
kilka dużych pieczarek
sos :
10 łyżek oleju slonecznikowego
1- 2 łyżki octu winnego
sol, biały pieprz,
łyżeczka cukru
30- 40 g drobno posiekanej cebuli
Sposób wykonania:
Pieczarki kroimy w jak najciensze plastry, szparagi pozbawiamy koncówek, kroimy na pół, a nastepnie wzdłuz na cienkie platry.
Groszek (koniecznie mrozony) gotujemy 2 minuty i odcedzamy.
Mieszamy wszystko razem, dodajemy sos i na min. godzinę wstawiamy do lodowki.
_________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |