

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #80141 Od: 2008-2-14
| Jadłam kiedyś to danie w eleganckiej restauracji i bardzo mi zasmakowało.
Oczywiście należy kupić kilka avocado – i sprawdzić czy są odpowiednio miękkie, naciskając delikatnie skórkę owocu.
Nie mogą też być zbyt miękkie, bo wtedy maja brzydki brązowy kolor i nie są smaczne.
Krewetki – mogą być mrożone, albo w słoiczku, mogą też być z puszki.
Mrożone krewetki trzeba przez kilka minut obgotować – te ze słoiczka są gotowe do jedzenia.
Najpierw trzeba przeciąć avocado na pół (oczywiście wzdłuż owocu) i usunąć pestkę – potem delikatnie obieramy ze skórki.
Otrzymujemy w ten sposób zielone miseczki, do których wkładamy krewetki zmieszane z majonezem.
Podajemy na sałacie lub rukoli i dekorujemy według własnego gustu. _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |