Grupa: Administrator
Posty: 2935 #80123 Od: 2008-2-14
| To urocza i smaczna przekąska.
Wybieramy pieczarki średniej wielkości, odcinamy nóżki, wydrążamy środki i pieczemy w piekarniku kilkanaście minut, a po ostudzeniu wypełniamy pastą.
Proponuję na bazie sera twarogowego zrobić pasty w różnych kolorach, wtedy efekt wizualny będzie wspaniały.
A więc do sera, który łączymy ze śmietaną lub oliwką dodajemy posiekaną cebulkę, pieprz i sól – to będzie pasta biała.
Gdy dodamy do twarogu koncentrat pomidorowy – otrzymamy pastę czerwoną.
Zielony kolor pasty uzyskamy, mieszając twaróg ze zmiażdżonym avocado.
A piękny złoty kolor pasty otrzymamy, gdy do twarogu dosypiemy kurkumy.
Można te maleńkie miseczki z pieczarek, wypełnione różnokolorowymi pastami przybrać jeszcze paseczkami zielonej, czerwonej i żółtej papryki oraz oliwkami.
To będzie dzieło nie tylko kulinarne, ale i plastyczne! _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |