Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KULINARIA » RYBA PO TURECKU

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Ryba po turecku

  
Jolita
16.03.2008 12:37:55
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Posty: 2935 #80130
Od: 2008-2-14
Ten przepis krąży wśród warszawskich gospodyń,
bo gdy któraś posmakuje tego dania,
natychmiast musi wiedzieć, jak się je robi.

Dlaczego ryba po turecku?
A dlatego, że nie po grecku – zwykle pada odpowiedź.

Kupujemy kilogram morskiej ryby –
może być morszczuk a jeszcze lepsza jest panga,
przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy bez panierki.

Usmażoną rybę wykładamy na półmisek
i zabieramy się za drugą część dania.

Dwie papryki kroimy na kwadraciki,
dwie cebule w piórka i przysmażamy, żeby się zeszkliły.

Następnie dodajemy pokrojone w kostkę
brzoskwinie z puszki i dalej razem wszystko dusimy.

Pod koniec duszenia j dodajemy
2 łyżki syropu z brzoskwiń i średni łagodny keczup
– wymieszać i nałożyć na usmażoną rybę.

To wszystko – naprawdę roboty niezbyt wiele,
a efekt – zwłaszcza smakowy – znakomity!

_________________
Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie.
  
Electra04.05.2024 09:35:03
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KULINARIA » RYBA PO TURECKU

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny


BanMax.com - skuteczna reklama - wymiana bannerowa Najlepsze fora w Sieci!