Grupa: Administrator
Posty: 2935 #80133 Od: 2008-2-14
| To ulubione danie Białorusinów, podają je, gdy przyjmują gości, ale chętnie też jedzą ją na co dzień, bo jest smaczna i pożywna.
Do garnka wrzucają wyszorowane ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera – wszystkie warzywa gotują w skórkach.
Gdy woda ostygnie, wyjmują jarzyny, obierają i kroją w kostkę.
Do tego dodają ugotowane na twardo i posiekane jajka, groszek z puszki, pokrojona w kostkę kiełbasę i poszatkowaną cebulę, oczywiście też sól i pieprz do smaku i na koniec majonez.
Naprawdę można się taką sałatką dobrze nasycić. _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |