Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KULINARIA » PASZTECIKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

PASZTECIKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  
Jolita
30.03.2008 18:43:31
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Posty: 2935 #91555
Od: 2008-2-14
Przygotowanie: 30 - 50 min.

Pieczenie: 20-25 min.

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje

• •opakowanie gotowego ciasta francuskiego

• •ok. 0,5 kg gotowanego mięsa

• •gotowane warzywa: 4 marchewki, pietruszka, seler, por

• •sól, pieprz do smaku

• •czubata łyżka majeranku




Etapy przygotowania

1. Warzywa i mięso zmielić w maszynce dwa razy, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranku, Ciasto francuskie podzielić na dwie porcje (przekroić wzdłuż). Obydwa paski posmarować farszem i zrolowć. Następnie pokroić na kawałki o szerokości ok. 2,5 cm i obok siebie na blaszce.

2. Pieczenie pasztecików powinno trwać do momentu wyrośnięcia ciasta i zarumienienia się, w temp nie wyższej niż 180 st., najlepiej z termoobiegiem. Podawać na ciepło z gorącym berszczem.


_________________
Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie.
  
Electra04.05.2024 08:57:35
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KULINARIA » PASZTECIKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny


BanMax.com - skuteczna reklama - wymiana bannerowa Najlepsze fora w Sieci!