

Grupa: Administrator 
Posty: 2935 #91556 Od: 2008-2-14
| Przygotowanie: ok. 30 minut
Pieczenie: 50 min.
Trudność: łatwe
Składniki
•jedna szklanka cukru •cztery jajka •dwie szklanki mąki •łyżeczka sody •dwie łyżeczki proszku do pieczenia •trzy łyżeczki cynamonu •pięć jabłek •2/3 szklanki oleju •10 dkg posiekanych orzechów włoskich •5 dkg migdałów
Etapy przygotowania
1. Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru. 2. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach. 3. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką. 4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut. 5. Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej. _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |