Grupa: Administrator
Posty: 2935 #102753 Od: 2008-2-14
| SKŁADNIKI: • ok 40 dag mortadeli (z warzywami lub z papryką) • mąka, jajko i b.tarta do panierki • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz, zioła prowansalskie • oliwa do smażenia
WYKONANIE 1. Mortadelę pokroić na plastry (ok.0,5 cm).Obtoczyć w mące. Jajko rozmącić, dodać sól, pieprz oraz sprasowany czosnek i zioła prowansalskie. Wymieszać. Obtoczyć w nim plastry potem w b.tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. 2. Podawać np. z ziemniakami i groszkiem z marchewką w białym sosie. _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |