|  
 
  
 Grupa: Administrator
  
 Posty: 2686 #107329
 Od: 2008-2-14
 
 | Czas przygotowania: 25 min Porcja: 230 kcal
 
 Na 4 porcje
 
 * 4 ziemniaki
 * 2 pomidory
 * strąk czerwonej papryki
 * 4 jajka
 * 30 dag boczku lub kiełbasy
 * 15 dag żółtego sera
 * sól, pieprz
 * bazylia, oregano
 
 Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz, pokrój na plastry. Sparz pomidory i obierz ze skóry. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w paseczki. Na oleju usmaż pokrojony w grubą kostkę boczek lub kiełbasę. Dodaj ziemniaki, podsmaż razem. Przewróć na drugą stronę, na ziemniakach ułóż paski papryki i plastry pomidorów, posyp bazylią i oregano. Chwilę podsmaż, wbij jajka (żółtka powinny być w całości), oprósz solą, pieprzem, posyp serem. Smaż kilka minut na małym ogniu (ponakłuwaj białka, by się szybko ścięły).
 |